KÉSZ Kft.

Hírek

A tudásra építenek


2013. 04. 17.

Másodízben a Kecskeméti Főiskola Gépipari Automatizálási Műszaki Főiskolai Karán rendezik meg a XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Műszaki Tudományi Szekcióját. Az április végi rendezvényt a kecskeméti acélgyáráról is ismert KÉSZ Csoport főtámogatóként és különdíjakkal is támogatja.

A hatvanéves múltra visszatekintő tudományos diákköri mozgalom a felsőoktatás terén zajló tehetséggondozás legfontosabb és leghatékonyabb formájaként bontakozott ki hazánkban. Az önképzés, az elitképzés és a tudósképzés színtere lett. Ennek a mozgalomnak (OTDK) a Műszaki Tudományi Szekcióját rendezik meg most április 24-26. között a Kecskeméti Főiskola Gépipari Automatizálási Műszaki Főiskolai Karán. A rendezvény főtámogatója a kecskeméti acélgyáráról is ismert KÉSZ Csoport.

Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport marketing és kommunikációs igazgatója kiemelte: "Egy piacvezető vállalatcsoport felelőssége a benne rejlő tudás megőrzése és a jövő generációjának képzése, csapatba illesztése. A program támogatása a KÉSZ küldetés fontos mérföldköve."

A KÉSZ támogatási alapelve, hogy támogassa a csapatjátékokat, az utánpótlás nevelést, valamint felkarolja a fiatal tehetségeket is. A KÉSZ Labdarúgó Akadémia Alapítvány sporttámogató tevékenysége mellett kiemelt figyelmet fordítanak a tudományokban jeleskedők mentorálására is, ezért a kecskeméti szekción a KÉSZ által felajánlott különdíjat is átadnak az arra érdemes nevezőnek. A rendezvényen továbbá bemutatják a KÉSZ által fejlesztett Consteel tervező szoftvert és egy éves gyakorlati lehetőséget is felajánlanak a diákoknak.

A 2011-ben megrendezett konferenciára összesen 404 dolgozatot küldtek be a pályázók, lefedve a műszaki szakterület teljes spektrumát, a szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

KÉSZ Mester Udvarház, Budapest
KÉSZ Ipari Park, Kecskemét
Kinnarps Irodaház, Budapest
Büntetés-végrehajtási Intézet, Tiszalök
KÉSZ ARÉNA