KÉSZ Kft.

Hírek

Az autóipar mellett főterek építésében is jeleskedik a KÉSZ


2013. 04. 30.

A jelenleg is futó Kossuth tér rekonstrukció és az orosházi főtér építése mellett a pannonhalmi főteret is a KÉSZ Építő Zrt. valósíthatja meg. A beruházás célja, hogy a világhírű Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz méltó főtere legyen Pannonhalma városának. Az új teret várhatóan 2013 őszén adják át.

Az orosházi, makói, budapesti (Kossuth tér) és az Europa Nostra díjas szegedi főtér után a pannonhalmi főteret is a KÉSZ Építő Zrt. építheti. Az eddig főleg a Skycourtról és autóipari referenciáiról ismert építőipari cég feladatai közé tartozik majd Pannonhalmának egy a közúti forgalomtól mentes díszes térburkolattal ellátott pihenő terület és rendezvények megtartására szolgáló rész kialakítása is, amelyen keresztül az apátsági látogatók gyalogosan megközelíthetik az apátságot.

"Az ország főterei mind egy-egy darabja a nemzet kultúrájának, történelmének és turisztikai látványosságának. Szeged, Orosháza és a nemzet főtere építése után Pannonhalmával ismét részei lehetünk az ország történelmének." - hangsúlyozta Szalados László, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója.

Összességében a 2013 őszi átadás után Pannonhalma város központja, a város és az apátsághoz méltó európai színvonalú köztérrel és közlekedési utakkal gazdagodik, amelyek a turizmus kiszolgálásán felül a lakósság komfortérzetét is nagymértékben növelik.

KÉSZ Mester Udvarház, Budapest
KÉSZ Ipari Park, Kecskemét
Kinnarps Irodaház, Budapest
Büntetés-végrehajtási Intézet, Tiszalök
KÉSZ ARÉNA